Easy Dinner

Apo Yilmaz: Restaurants gered dankzij personeel en bezorgservice

Op een markante plek vlakbij de ophaalbrug van Waddinxveen vind je twee restaurants: Easy Italy en Easy Dinner. Apo Yilmaz is de trotse eigenaar. Hij is al 40 jaar kok en werkt 19 jaar als ondernemer. Maar wat doet een doorgewinterde horecaondernemer tijdens de coronacrisis als je geen gasten mag ontvangen en personeel verplicht thuis moet blijven? Als rasoptimist verzon hij een list.

Stilzitten was geen optie

“We moesten dicht in maart 2020. Psychisch was dat zwaar. Een lege toko. Het personeel zat thuis. Ik had een paar dagen nodig om na te denken. Ik deed een beroep op de NOW-tegemoetkoming. Maar stilzitten was geen optie. Als ondernemer wil je niet dat mensen je vergeten. Daarom wilde ik het niet als crisis zien en bedacht: ‘Kunt u niet naar mij? Dan kom ik naar u!’

Het personeel steunde het bezorg-idee en dacht mee met de uitvoering. We verdeelden onderling de taken: bestellingen opnemen, keukenwerk, bezorgen, social media en website. Alles binnen de corona-regelgeving. Ik heb een grote tent voor de deur gezet. Gelukkig kreeg ik hiervoor snel de vergunning van de gemeente. Mensen konden hierdoor de maaltijden en pizza’s afhalen en mijn personeel bezorgde aan huis.

Kandidaat via het RMT

Na de lockdown had ik het erg druk en juist weer personeel nodig. Cornelia Schütt van het RMT Midden-Holland benaderde mij net op het juiste moment. Zij had een kandidaat die graag ervaring opdoet in de keuken. Hamiyet is een fantastische kok. Ik ben enorm blij met haar. Zij kookt ouderwets, daar was ik jaren naar op zoek.

Youtube icon Bekijk hier het verhaal van Hamiyet

 

Beleving

We merken dat mensen tegenwoordig meer de tijd willen nemen als ze een avondje uit zijn. Daarom heb ik mijn restaurantconcept aangepast. Wij bieden onze gasten een restaurantbeleving. Wel of geen lockdown? We zijn voorbereid. De bezorgservice loopt nog steeds en ik heb een financiële buffer opgebouwd.

De tip van Apo

Heb je het moeilijk als ondernemer? Kijk in de spiegel! Ga niet malen in je hoofd, onderneem actie en los het op. En als het lukt geef jezelf ook een compliment in de spiegel!

Mijn lijfspreuk?

Loop altijd met een schaaltje honing en nooit met schaaltje azijn.