Veel talent ontdekt!

Ahlan oushelan! Zo verwelkomden Nadia Barquioua, directeur Sociaal Domein van gemeente Gouda, en projectleider Maya van Es woensdag 7 juni de meer dan 80 bezoekers van de Ontdek je Talentdag, die ditmaal speciaal georganiseerd was voor Arabisch sprekende inwoners van Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen. In inspirerende workshops en verrassende activiteiten onderzochten ze welk werk ze leuk vinden, en welke kwaliteiten ze hebben. Tolken stonden klaar om waar nodig te vertalen.

VR-experience
Van stylingadvies tot digiTAAL!: alle onderdelen werden goed bezocht. De deelnemers namen bijvoorbeeld een kijkje in een dynamische werkomgeving – met een VR-bril. Ze speelden een kwaliteitenspel, deden een beroepsinteressetest en gingen in gesprek met een ervaringsdeskundige. “In drie uur tijd krijg je op de Ontdek je Talentdag inzicht in je kennen en kunnen”, vertelt Van Es. En na de professionele fotoshoot gingen bezoekers met een goede foto voor hun cv of Linkedin-profiel naar huis.

“Het is een mooie kans om te ontdekken hoe je toekomst in Nederland eruit kan zien”, vertelt een deelnemer. “Een goede bijeenkomst”, vindt ook een andere deelnemer. Zo komt hij mensen tegen die ook op zoek zijn naar werk. “En ik hoop en verwacht dat ik snel aan de slag kan!”

‘Ontdek je Talent’ is een uniek samenwerkingsproject met WerkgeversServicepunt (WSP) Midden-Holland en Leerwerkloket Midden-Holland.

 

Foto: Lima Fotografie