Joost

Hoe Joost weer aan werk is geholpen

“Dit is echt een kans voor mij om een andere richting op te gaan. En daar word je dan ook goed bij geholpen”, vertelt Joost Jimkes (chauffeur). Na zijn ontslag tijdens de coronacrisis, heeft hij dankzij de hulp van een regionaal mobiliteitsteam een nieuwe baan.

Om- en bijscholing worden steeds belangrijker. Daarom investeert het demissionair kabinet volgend jaar in leven lang ontwikkelen. En ook de regionale mobiliteitsteams leven een belangrijke bijdrage aan de wendbaarheid van mensen op de arbeidsmarkt.

Welk regionale mobiliteitsteam zit er bij jou in de regio?

Joost Jimkes vertelt hoe hij dankzij het contact met een regionaal mobiliteitsteam tijdens de coronacrisis een nieuwe baan heeft gevonden. Nu richt hij zich op zijn grote droom: ambulancechauffeur worden. Mensen die sinds de coronacrisis hun baan zijn verloren of dreigen kwijt te raken, en moeite hebben om zelf nieuw werk te vinden, kunnen sinds 2020 terecht bij 35 regionale mobiliteitsteams.

De regionale mobiliteitsteams kunnen werkzoekenden gericht aan het werk helpen, via intensieve begeleiding, coaching, scholing en leren in de praktijk. Je kunt terecht bij een regionaal mobiliteitsteam als je, in de periode van 12 maart 2020 tot nu, je werk of inkomen bent kwijtgeraakt. Of dreigt kwijt te raken. Dan helpt het regionaal mobiliteitsteam bij jou in de buurt je om (ander) werk te vinden. Dit doen ze met advisering, scholing en matching.

Jij kunt je aanmelden bij een regionaal mobiliteitsteam bij jou in de buurt.