Werkcafe Bodegraven blr

Mariet doet weer mee dankzij het Werkcafé

Het hebben van een baan voorziet niet alleen in een inkomen, maar geeft voor veel mensen ook een gevoel bij te dragen en mee te doen in de maatschappij. Dat geldt ook voor Mariet (39) uit Bodegraven die met haar verhaal anderen wil inspireren. Haar aandacht ging de afgelopen jaren uit naar haar vier kinderen. Deze zijn inmiddels ouder en zitten op school. Mariet heeft overdag weer wat meer haar handen vrij en het begint te kriebelen om op zoek te gaan naar betaald en zinvol werk. 

Goede stap

Ze las op social media over het Werkcafé Bodegraven-Reeuwijk en ging op een dinsdagmiddag naar het Evertshuis. Ze kwam in gesprek met Werkcafé-adviseur Jacqueline. Jacqueline: “Ik vind het zo goed dat Mariet deze stap heeft gezet. Er is een grote krapte op de arbeidsmarkt en zij wil graag weer aan de slag. We gaan zorgvuldig te werk met herintreders. Mariet en haar toekomstige werkgever zijn gebaat bij een duurzame relatie. Daarom onderzoeken we eerst waar haar kwaliteiten liggen, zodat we er samen achter komen wat haar kans op werk is. ”

Mariet was blij met deze aanpak: “Zo fijn zoals ze hier meedenken. Ik kreeg een vervolgafspraak om een competentie- en beroepentest te doen met Martine. Uit deze testen halen zij mijn interesses en zien ze waar ik goed in ben en welke banen bij mij passen.”

Zinvol werk

Martine: “Uit het rapport van Mariet kwam heel duidelijk naar voren dat ze zinvol werk wil doen, anderen begeleiden en als het mogelijk is ook haar creativiteit in kwijt kan. Met deze informatie maakten we samen de koppeling richting de arbeidsmarkt. We gingen op zoek naar vacatures. Ik zette haar op het spoor van een welzijnsorganisatie. Zo’n werkgever past bij haar en ze kan het goed combineren met haar gezinsleven.’’

Mariet was direct enthousiast en solliciteerde op een vacature bij deze organisatie. “Het was alsof ze op me stonden te wachten,” lachte ze, “dezelfde dag mocht ik op gesprek komen. Sterker nog, ik ben de week erop al gestart!”

Eén aanspreekpunt

Werkcafé Midden-Holland is één plek voor alle inwoners uit Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen, waar mensen naartoe kunnen met vragen over werk, ontwikkeling en (om)scholing. Het is vrijblijvend, kost niets en wordt in elke gemeente in Midden-Holland gehouden. Inwoners van Bodegraven-Reeuwijk kunnen elke eerste dinsdag van de maand van 14:00 tot 16:00 terecht in het Evertshuis in Bodegraven.

Meer informatie

Neem contact op met Jurgen Doedel, coördinator Werkcafé Midden-Holland of kijk op de website.