Ontdek je Talentdagen

Ontdek je talentdagen eerste stap naar (ander) werk

De Ontdek je Talentdagen waren vorig jaar een groot succes. Daarom organiseert Arbeidsmarktregio Midden-Holland op 8 en 9 februari wederom dit event voor inwoners uit Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen die een stap willen maken naar (ander) werk.

Haarstyling Ontdek je TalentdagenMaya van Es is blij dat deze Ontdek je Talentdagen 3 keer op de planning staan in 2023. “We merken dat onze laagdrempelige aanpak veel bezoekers trekt, voor wie het nog een te grote stap is om direct te solliciteren. Ze zijn wel toe aan ander werk, maar kunnen nog wat hulp gebruiken. Of bijvoorbeeld herintreders, zij-instromers die willen onderzoeken waar ze goed in zijn of in welke branche ze willen werken. De een is goed in de praktijk, maar heeft moeite met het maken van een CV op een computer. Iedereen is welkom. Wij helpen je daarbij. “

Interactief programma

VR bril Ontdek je TalentdagenWoensdag 8 en donderdag 9 februari worden de kandidaten in Gouda ontvangen op de rode loper. Ze doen mee aan een interactief werkoriëntatie programma. Dit bestaat uit een Ontdek je Talent-test, een onderwijs-test waarbij je inzicht krijgt of werken in het onderwijs iets voor je is. Bezoekers nemen een virtueel kijkje in een werkomgeving met VR-bril, doen een CV-check, krijgen haar- en kledingstyling, doen mee met een fotoshoot voor een professionele profielfoto. Bij de workshop ‘Hoe presenteer ik mezelf’ krijgen bezoekers tips, trucs en vooral zelfvertrouwen om goed voorbereid op gesprek te gaan bij een werkgever.

Van Es vervolgt: “Deze Talentdagen zijn een onderdeel van ons werk oriëntatie programma. Deelnemers kunnen zich gelijk aanmelden voor BinnenKijken bij Bedrijven. Van 13 t/m 17 maart nemen ze een kijkje in de keuken bij verschillende werkgevers. Die staan te springen om personeel, dus we hopen dan weer mooie matches te kunnen maken.”

Meedoen is eenvoudig

Meer informatie en aanmelden kan via deze link. Op deze pagina staat een een kort filmpje waarin Maya uitlegt wat de Ontdek je Talentdagen inhouden.

Ontdek je Talent test