Werkcafe Bodegraven

Werkcafé Midden-Holland breidt uit in 2023

In de arbeidsmarktregio Midden-Holland zitten nog veel werkgevers verlegen om personeel. Tegelijkertijd zijn er veel inwoners op zoek naar een baan. Waar moet je beginnen als je (ander) werk zoekt, of als niet weet waar je goed in bent? Waar kan je naar toe als ontslag boven je hoofd hangt? Wat kan je met een diploma dat je gehaald hebt in een ander land? Wat als je jaren thuis voor het huishouden hebt gezorgd en je weer aan de slag wilt?

Loopbaanadviseur in gesprek met kandidaat.Voor dergelijke vragen startte arbeidsmarktregio Midden-Holland in 2022 als pilot het Werkcafé in Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen. Inwoners stappen zonder afspraak binnen voor kosteloos advies over werk en (om)scholing.

Klantvraag centraal

Het Leerwerkloket, Regionaal Mobiliteitsteam en WerkgeversServicepunt bundelen in het Werkcafé hun krachten, expertises en dienstverlening.

Chantal Botz, manager WerkgeversServicepunt “De klantvraag staat bij ons centraal. De adviseurs van de drie organisaties werken nauw samen. Ze zijn op de hoogte van elkaars dienstverlening en verwijzen onderling aan elkaar door of naar externe partners. Zo wordt de inwoner met een vraag over werk altijd geholpen. Er is ‘no wrong door’.”

Onbenut arbeidspotentieel

“Het Werkcafé is inmiddels een begrip in de regio”, vervolgt Botz trots, “toch weten we dat er nog veel onbenut arbeidspotentieel is. Dat is best lastig te vinden. Het gaat om mensen die meer of weer willen werken. Herintreders, zij-instromers, jongeren, 50-plussers, mensen met migratieachtergrond, noem maar op. We komen graag in contact.”

Botz is hoopvol. “Mensen hebben soms geen idee hoe waardevol ze zijn of welke talenten ze hebben. Wij helpen dit uitzoeken. Met onze testen, loopbaanbegeleiding, leerwerk-programma’s en financieringsmogelijkheden voor opleidingen, geven we nét dat zetje om mensen klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. Hiermee komen we tegemoet aan de grote vraag naar personeel.”

Publiek-private samenwerking

Nieuw in het Werkcafé is de uitbreiding van de publiek-private samenwerking. Dit jaar maken uitzendbureaus ook deel uit van het Werkcafé, zodat direct matching mogelijk is.

Werkcafé bezoeken?

Ben je werkzoekend, werkgever, starter, zelfstandig ondernemer? Het Werkcafé is elke dinsdag van 9.00-12.00 uur in het Huis van de Stad in Gouda. Elke eerste dinsdag van de maand van 14.00-16.00 uur in het Evertshuis in Bodegraven. Elke tweede dinsdag van de maand van 14.00-16.00 uur in het Raadhuis in Bergambacht. Elke derde dinsdag van de maand van 14.00-16.00 uur in Cultuurhuys de Kroon Waddinxveen.

Meer informatie is te vinden op: www.werkcafemiddenholland.nl

werkcafe Bodegraven Reeuwijk 55 plus
werkcafe Bodegraven Reeuwijk baan in Nederland
werkcafe Krimpenerwaard leren en werken
werkcafe gouda herintreder